Nachtkleding

259
Verder

Niet alleen overdag wilt u zich prettig voelen in uw kleding. Ook, of misschien wel juist 's nachts speelt comfort een belangrijke rol. Wat fijn dat er nachtkleding voor dames is die uitermate comfortabel is en daarnaast ook overtuigt met fraaie designs en kleuren. Zo vindt u gegarandeerd een model naar uw smaak!

Wat is nachtkleding?

Bij nachtkleding gaat het om kleding die u draagt tijdens het slapen. Aangezien het in de eerste plaats aankomt op hoog draagcomfort, is nachtkleding voor dames gemaakt van zeer huidvriendelijk materiaal en heeft ze doorgaans een comfortabele, wijde pasvorm.

Een klassieker is nachtkleding van katoen, vaak in combinatie met elastaan, dat zorgt voor de nodige elasticiteit. Katoen is een heel zacht materiaal, dat heel huidvriendelijk is en daardoor ook geschikt is voor de gevoelige huid. Ook steeds populairder wordt nachtkleding van microvezels. Dit moderne alternatief is ook heel zacht en voelt prettig aan. Nachtkleding van fijne materialen zoals satijn of linnen is bijzonder licht en luchtig en staat bovendien garant voor een aantrekkelijke look. Daarom wordt vooral dit gezien als vrouwelijke en elegante nachtkleding voor dames.

Pyjama's, nachthemden en meer

Bij Sieh an! vindt u voordelige nachtkleding voor dames in verschillende modellen en designs. Tot de klassiekers behoren vooral nachthemden en pyjama's. Bij nachthemden gaat het om een lang, wijd shirt tot ongeveer halverwege de bovenbenen of tot de knieën en met lange of korte mouwen. Hier profiteert u van maximale bewegingsvrijheid en een zeer luchtig draaggevoel, zodat u zich fijn onder de dekens kunt nestelen.

Draagt u liever een shirt én een broek, dan kunt u het best gaan voor een pyjama. Pyjama’s bestaan meestal uit een comfortabele lange pyjamabroek met elastische band en een shirt met lange mouwen. Er zijn echter ook korte modellen, de zogenaamde shortama's, met een korte broek en een shirt met korte mouwen. Welke optie u kiest hangt af van hoe snel u het 's nachts koud hebt. Vooral in het tussenseizoen is het voor lange modellen vaak te warm, maar voor shortama's nog te fris. In dit geval kunt u een zogenoemde capri-pyjama dragen, die met halflange pijpen en mouwen een prima tussenvariant is. In principe wordt de ochtendjas ook tot de nachtkleding gerekend. Deze trekt u immers na het opstaan over uw pyjama of nachthemd aan om de post op te halen of om in het weekend te genieten van een heerlijk ontbijtje.

Of het nu gaat om een pyjama, nachthemd of shortama: dames kunnen bij onze nachtkleding niet alleen kiezen uit verschillende materialen en modellen, maar ook uit vele designs en kleuren. Kleurrijk of effen, eenvoudig of met fraaie prints of motieven, stippen, strepen of bloemen – u bepaalt, geheel volgens uw eigen stijl en waar u op dat moment zin in hebt.

Nachtkleding voor elk seizoen

U kunt uw nachtkleding het hele jaar door variëren en dragen wat u tijdens koude januari-nachten of warme zomernachten prettig vindt. Om te zorgen dat u het niet te koud hebt of gaat zweten, is het raadzaam om nachtkleding te kiezen die bij het seizoen past.

In de lente en de herfst, wanneer het doorgaans niet heel koud maar ook nog niet heel warm is, is een klassieke pyjama van luchtig katoen, met lange of halflange mouwen en pijpen, een goede optie. In de zomer, wanneer de temperaturen 's nachts niet zo hard dalen, kunt u beter kiezen voor nachtkleding van lichte materialen, zoals satijn, zijde of linnen. Deze hebben een verkoelend effect en voelen aangenaam licht aan. Ook shortama's en nachthemden zijn bijzonder luchtig. In de wintermaanden is een pyjama met lange mouwen een goede keus – wat denkt u bijvoorbeeld van een badstof pyjama voor dames of een model dat aan de binnenkant geruwd en van nature warm is?

Nachtkleding in een overzicht

  • Nachtkleding is gemaakt van huidvriendelijke materialen en heeft vaak een losjes zittend model. Tot de nachtkleding behoren vooral pyjama's, nachthemden en shortama’s

  • In de zomer bevelen we dames shortama's en nachthemden van luchtig-lichte materialen aan, in de winter een dames-pyjama die aan de binnenkant geruwd is

  • Combineer uw nachthemd of pyjama met een ochtendjas of badjas, die u er 's ochtends vroeg snel overheen aantrekt

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Nu aanmelden en geld besparen!

Ik wil in de toekomst graag aanbiedingen, trends en acties ontvangen die worden aangeboden op your-look-for-less.nl (uitgevoerd door Your look for less! Handelsgesellschaft mbH) ...

Meer tonen
NL-banner neu sanl