Pyjama's

108
Verder

Hoe beter u slaapt, hoe uitgeruster u aan de nieuwe dag begint. Om goed te slapen is het belangrijk dat u het 's nachts niet te warm en ook niet te koud hebt. Daarbij speelt naast het beddengoed ook uw nachtkleding een belangrijke rol. Ontdek slaapkleding van allerlei materialen en in verschillende lengtes en kom erachter welk nachtkledingtype u bent.

Pyjama's: kort of lang?

Pyjama's voor dames zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, zodat er voor iedereen wat bij zit. Bij de juiste slaapoutfit gaat het vooral om de keuze tussen lang of kort. Dit is ervan afhankelijk of u de pyjama voor de zomer of de winter nodig hebt.

  • Lange pyjama's bedekken in de regel de armen en benen volledig, maar ze zijn er ook in capri- of 3/4-lengte. Deze pyjama's zijn bij uitstek geschikt voor de wat koudere maanden, in de late herfst en winter. Vaak zijn de sets voorzien van een groot motief en hebben ze, passend bij het jaargetijde, wat gedektere kleuren.

  • Korte pyjama's bestaan uit een T-shirt of een mouwloze top met een short of bermuda. Aangezien korte pyjama’s vaak in het late voorjaar, de zomer of nazomer worden gedragen, zijn ze vaak kleurrijk of in pastelkleuren. Bloemen en blokstrepen zijn populaire motieven en zorgen voor een vrolijke stemming bij het naar bed gaan en opstaan.

Materialen bij pyjama's

Ga bij nachtkleding altijd voor natuurlijke vezels – u wilt tenslotte ook 's nachts lief zijn voor uw huid.

Veel lange pyjama's worden gemaakt van katoen, zodat uw huid tijdens lange winternachten ondanks het dikkere beddengoed en de verwarming goed kan ademen. Maar ook lichte kunstvezels zijn populair. Deze laten warmte door en zijn bijvoorbeeld heel geschikt bij een wat dikker dekbed. Hebt u het 's nachts snel koud, dan adviseren wij u een pyjama van flanel te dragen.

Ook korte pyjama's zijn vaak gemaakt van katoen. Dit neemt in de zomer zweet op en zorgt voor een continue luchtcirculatie. Zo kunt u ook in warme nachten goed en comfortabel slapen.

Verschillende modellen

Op zoek naar een pyjama? Dames kunnen uit onze grote collectie het juiste model kiezen. Welke pasvormen bij welk figuurtype passen hebben wij in onsFiguuradvies voor u op een rijtje gezet. Wij laten u hier zien welke modellen er bij pyjama's zijn.

Veel pyjama's hebben een recht model. Ze zijn neutraal en daardoor geschikt voor elk figuurtype. Door de wijde pasvorm vallen ze mooi om de rondingen van het X-type. Hebt u dit zandloperfiguur, dan kunt u kiezen voor wat smallere modellen bij shirt en broek, opvallende kleuren en mooie motieven.

Ook het O-type is een kandidaat voor het rechte model. Bij een korte pyjama kunt u gaan voor een aansluitende broek of een short, die uw slanke benen mooi benadrukt. Een patroon dat langer maakt, zoals verticale strepen, in neutrale kleuren laat u bovendien slanker lijken.

Bent u het V-type? Dan kunt u het best een pyjama met elastiek dragen. Hiermee kunt u de heupen accentueren en zo uw proporties in balans brengen. Een ander voordeel is dat het shirt dankzij het elastiek niet kan verschuiven en uw nachtrust hierdoor dus niet wordt verstoord. Zo kunt u rustig en ontspannen gaan slapen. Wat u ook kunt doen en waarmee u hetzelfde effect bereikt, is kiezen voor een effen shirt met een broek met print. Voor uw figuurtype zijn vooral de wat wijdere broeken geschikt.

Contrasterende paspels, knoopsluitingen en reverskragen zijn mooie details die een pyjama net even wat extra's geven. Dit is ook heel geschikt als u het A-type bent; dan kunt u naar hartenlust kiezen voor details als zakken, applicaties en biezen om het smalle bovenlichaam te benadrukken. Als u voor een druk shirt gaat, kunt u er als tegenwicht het best een neutrale, enigszins losjes zittende broek bij dragen.

Eén eigenschap van bepaalde nachtkleding is voordelig voor alle figuurtypen: aansluitende boordjes. Ze bestaan vaak uit hetzelfde materiaal als de pyjama. Soms zijn ze contrastkleurig. De boordjes voorkomen dat de mouwen en pijpen omhoog kunnen schuiven. Zo blijft u lekker warm en krijgt u geen koude armen en benen.

Hoe vaak moet ik mijn pyjama wassen?

Ook bij lagere temperaturen kunt u zweten, misschien zelfs zonder dat u het merkt. Daarom kunt u uw pyjama het best om de twee tot vier dagen verwisselen en in de was doen. Zweet u 's nachts hevig, dan is dit zelfs om de dag of om de twee dagen. Laat hem in ieder geval, ongeacht hoe vaak u uw pyjama verschoont, overdag altijd goed luchten, bijvoorbeeld door hem op een kleerhanger uit te hangen.

Damespyjama's: een overzicht

  • Korte pyjama's zijn ideaal voor warme zomernachten en bestaan meestal uit T-shirtstof waarin u niet zo snel gaat zweten. Voor wat lagere temperaturen adviseren wij een lang model. Tip van de experts: mouwen en pijpen met een aansluitend boordje verschuiven niet

  • Ook bij een pyjama in grote maten is er een uitgebreid assortiment qua modellen, kleuren en prints. Ontdek welk model het best bij uw figuurtype past en kies een pyjama waarin u zich prettig voelt

  • Trek elke twee tot vier dagen een schoon exemplaar aan. Zweet u 's nachts veel? Draag de pyjama dan niet langer dan twee nachten achter elkaar en stop hem dan in de wasmachine

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Nu aanmelden en geld besparen!

Ik wil in de toekomst graag aanbiedingen, trends en acties ontvangen die worden aangeboden op your-look-for-less.nl (uitgevoerd door Your look for less! Handelsgesellschaft mbH) ...

Meer tonen
NL-banner neu sanl