munten
Alle maten 1 prijs
bill
Kopen op rekening of via iDeal
retourzending
100 dagen gratis retourneren
Startpagina/Dames/Grote maten/Jurken/Feestjurken in grote maten

Feestjurken in grote maten

99

Wat zijn de do's en don'ts bij het dragen van een feestelijke jurk in en grote maat?

Een feestelijke grote maten jurk is een geschikt kledingstuk voor vele soorten gelegenheden. Voor dat ene grote familiefeest dat er binnenkort aankomt, bijvoorbeeld. Of voor die ene party met collega’s tijdens de feestmaand. Met een feestjurk in grote maten van Your Look… For Less! aan kom je gegarandeerd chic en knap voor de dag. U zult zelfverzekerd een knappe eerste indruk maken.

Maar bij het dragen van een grote maten feestelijke damesjurk komt nog wat meer om de hoek kijken. Zo zijn er een aantal dingen die u beter wel kunt doen bij het dragen van zo’n plussize feestjurk, de do’s, en dingen die u beter kunt laten, de don’ts.

Wanneer u een feestelijke jurk in grote maten, zoals een prachtige avondjurk, draagt, gelden de volgende do’s:

 • Kies het liefst voor donkere kleuren voor uw nieuwe feestjurk voor een maatje meer. Donker kleuren kleden namelijk mooi af, waardoor u er nog slanker uitziet.

 • Ga voor verticale strepen en plooien op uw nieuwe feestelijke jurk in XL. Verticale prints benadrukken namelijk de verticale lijnen op uw gehele lichaam, waardoor de aandacht naar de lengte gaat, en niet naar de breedte.

 • Combineer uw elegante feestjurk in grote maten met een kleine handtas en neem daarin alleen het hoogstnodige mee. Naast een grote handtas zal uw verdere outfit, waaronder de feestjurk in een grote maat, in verhouding helemaal niet opvallen. Dit is zonde, want u wilt er natuurlijk mooi in kunnen stralen.

Er zijn ook een paar dingen die u beter niet kunt doen bij het dragen van een mooie nieuwe feestjurk in grote maten, zoals een galajurk, de zogenaamde don’ts:

 • Kies niet voor een jurk die te strak zit. Zo vermijdt u namelijk dat uw buikje te zichtbaar wordt. Een te strakzittend materiaal benadrukt probleemzones namelijk nog meer.

 • Vermijd ook details zoals ruches en franjes. De aanwezigheid van dit soort details zorgen er juist voor dat het oog op de plek waar het detail zit, blijft hangen. De aandacht wordt zo, bijvoorbeeld, meer op de buik gevestigd, als daar een ruche of een franje zit. De buik zal er zo optisch groter uitzien.

Welk model feestjurk slankt een vol figuur af?

Elke curvy vrouw mag er wezen, en natuurlijk gezien worden. Maar het kan natuurlijk zijn dat u, als u een wat voller figuur heeft, liever voor een model feestjurk in grote maten gaat dat u wat slanker laat lijken. Daar zorgen de volgende grote maten feestelijke jurken wel voor:

 • De A-lijn jurk. Dit type jurk in grote maten sluit nauw aan bij de schouders en loopt wijd uit vanaf de taille. Doordat deze jurk zo ruim valt, lijken uw heupen minder breed en worden eventuele probleemzones mooi verdoezelt.

 • De gelaagde jurk. Deze jurk bestaat, zoals de naam al verklapt, uit meerdere laagjes. De feestjurk in grote maten zit hierdoor niet strak om het lichaam heen, zodat het ook geen lichaamsplekken extra benadrukt.

 • De polojurk. Deze feestjurk in grote maten heeft aan de bovenkant dezelfde vorm als het beroemde poloshirt. Evenals het poloshirt, benadrukt de polojurk de schouders, en valt deze jurk voor de rest ruim en recht naar beneden. Deze feestjurk in een grote maat zit niet te strak, waardoor deze niet alleen luchtig aanvoelt, maar ook uw lichaam in verhouding slanker laat lijken. Als een jurk u namelijk iets te groot voor u lijkt, ziet u er automatisch wat slanker ook uit.

Welke accessoires passen het beste bij een XL-feestjurk?

Natuurlijk is het allerbelangrijkste bij uw keuze voor accessoires om te combineren met uw nieuwe favoriete lange feestjurk in grote maten dat u voor accessoires kiest die bij u passen. Maar er zijn wel een aantal algemene manieren waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw accessoires perfect passen bij uw nieuwe favoriete feestelijke jurk in een grote maat.

 • Kies voor accessoires, zoals nette schoenen of een elegante handtas, die passen bij de kleur van uw jurk. Zo passen lichtblauw en donkerblauw heel mooi bij elkaar. Vermijd kleurencombinaties zoals oranje en paars, want deze kleuren vloeken juist.

 • Voor een meer uitgebalanceerde outfit, kunt u beter alleen accessoires in neutrale kleuren, zoals bruin of zwart, combineren met een jurk in een fellere kleur. De accessoires doen zo geen afbreuk aan de frisse kleur van uw jurk, maar benadrukken deze juist doordat ze zelf geen opvallende kleur hebben. Andersom kan trouwens ook: zo staat een zwarte feestjurk in een grote maat heel elegant bij een felgekleurde handtas.

 • Zorg ervoor dat uw accessoires en feestelijke jurk in XL dezelfde stijl hebben. Zo staat een sporttas niet heel flatteus bij een feestjurk in grote maten. Een zwart chic tasje staat daarentegen heel mooi, en benadrukt zo ook de chique kant van uw nieuwe favoriete feestjurk.

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Nu aanmelden en geld besparen!

Ik wil in de toekomst graag aanbiedingen, trends en acties ontvangen die worden aangeboden op your-look-for-less.nl (uitgevoerd door Your look for less! Handelsgesellschaft mbH) ...

Meer tonen
NL-banner neu sanl