Verder

Bh's ondersteunen de buste en het bindweefsel en zorgen zo voor een goede steun. Tegelijkertijd onderstrepen ze de natuurlijke vorm van de borsten en hebben ze, afhankelijk van het model, nog meer functies. Terwijl veel bh's vooral heel comfortabel zijn, laten andere het bovenlichaam groter of kleiner lijken.

Welke soorten bh zijn er?

  • Een klassieker is de beugel-bh met ingewerkte beugels. Deze geeft de borsten een natuurlijke ronde vorm. Maar ook een bh zonder beugels wint aan populariteit omdat deze zo lekker zit. Een andere variant is de T-shirt-bh, die verkrijgbaar is met en zonder beugels. Deze heeft geen zichtbare naden die langs de cups over de borsten lopen. Minimizer-bh's hebben een speciaal model dat de buste extra veel steun geeft

  • Push-up-bh's hebben gevoerde cups. Een speciaal bh-model is de bustier, die meestal brede bandjes heeft en de borst vrijwel volledig omsluit, waardoor hij optimale ondersteuning biedt en ook geschikt is als sport-bh

  • Steun-bh's hebben bredere schouderbandjes en ontlasten de rug wanneer u een grote buste hebt

Welk bh-model heeft welk effect?

Elk bh-model heeft weer andere voordelen. Terwijl de beugel-bh de natuurlijke ronding van de borsten benadrukt en bovendien voor een goede steun zorgt, profiteert u bij de beugelloze bh van bijzonder hoog draagcomfort, van 's ochtends tot 's avonds.

De T-shirt-bh onderscheidt zich op zijn beurt doordat deze onder strakke kleding van dunne materialen geen zichtbare naden heeft. Minimizer-bh's zijn vooral geschikt voor vrouwen met een grote buste, omdat ze de borsten veel steun geven en ze kleiner laten lijken. Met een push-up-bh bereikt u juist het tegenovergestelde effect: deze beha laat de buste groter lijken en zorgt voor een mooi decolleté.

Hoe vind ik mijn perfecte bh-maat?

Wist u dat volgens studies rond de 80% van alle vrouwen de verkeerde bh-maat draagt? Bh's in de verkeerde maat tekenen niet alleen sneller af onder een shirt of top, maar zitten ook niet lekker. Het is tenslotte zaak dat u zich vrij voelt in uw bewegingen zonder dat u het gevoel hebt dat er iets knelt of verschuift. Met de volgende tips is het bepalen van de juiste maat een koud kunstje.

De onderwijdte en bovenwijdte meten

Wilt u uw bh-maat berekenen? Dan moet u zowel de omtrek onder als over de borst weten. U hebt bij het bh-maat meten dus alleen een meetlint nodig. Leg het meetlint direct onder uw borsten losjes om het lichaam. Noteer de waarde en meet vervolgens de bovenwijdte door het meetlint ter hoogte van de tepels over de borsten te leggen. Het meetlint moet ook hier niet te strak om het lichaam gespannen zijn, de tepels mogen lichtjes ingedrukt worden. Noteer ook deze waarde. Let er voor het meten van de bovenwijdte en de onderwijdte op dat het meetlint aan de voorkant en op de rug even hoog ligt.

Maattabel voor bh-maten gebruiken

Zodra u de onder- en bovenwijdte hebt gemeten, kunt u met behulp van onze maattabel uw bh-maat bepalen. Zoek hiervoor eerst op welke maat u qua onderwijdte nodig hebt en bepaal vervolgens aan de hand van de bovenwijdte wat uw perfecte cupmaat is.

Welke bh past bij welke blouse of trui?

Wanneer u 's ochtends een bh aantrekt, hebt u er vast al over nagedacht wat u die dag wilt dragen. Het is belangrijk dat u de juiste bh kiest, vooral als u voor laag uitgesneden, dunne of strapless shirts of jurken gaat.

Zo is een T-shirt-bh bij uitstek geschikt bij nauwsluitende shirts of jurken van dunne stof, omdat deze niet aftekent. Wilt u daarentegen een top of jurk met halterbandjes dragen, dan is de halter-bh een goede keuze. Bij dit model zitten de bh-bandjes onder de schouderbandjes van de jurk of top en zijn ze hierdoor onzichtbaar. Strapless bh's zijn perfect voor tops zonder schouderbandjes. Deze bh's worden op hun plaats gehouden door de band onder de buste of zijn voorzien van ingewerkte, enigszins plakkende strips. Voor laag uitgesneden jurken zijn bh's met een diep decolleté het best.

Hoe was ik mijn bh's?

Wilt u uw bh wassen? Dan is het altijd raadzaam om eerst op het wasvoorschrift op het label te kijken. Daar ziet u of en op hoeveel graden de bh in de wasmachine kan. Over het algemeen kunt u het best een maximale temperatuur van 30 graden aanhouden. Bovendien is het verstandig om uw bh's altijd in een waszakje te doen en de haakjes te sluiten.

Toch wat angst om uw bh? Handwas is altijd goed. Gebruik hiervoor lauwwarm water en een fijnwasmiddel of milde shampoo. Druk de bh's na het wassen voorzichtig uit en laat ze drogen aan de waslijn of, nog beter, leg ze op een handdoek.

Om de bh's zo mooi mogelijk te houden is het ook van belang hoe u ze bewaart. Het best kunt u uw bh's achter elkaar uitgespreid in een lade of op een plank in de kast te leggen. U kunt ze ook losjes over elkaar heen leggen. Let er in ieder geval op dat de haakjes altijd gesloten zijn en dat de bh zo goed mogelijk in model blijft. Zo behouden ze de juiste vorm.

De belangrijkste feiten over bh's in één oogopslag

Met de juiste bh voelt u zich prettig in uw vel. Zoek uit welke bh het best bij u en uw dagelijkse leven past.

  • Mooie en comfortabele bh's zijn er met en zonder beugels, als T-shirt-bh, push-up-bh of minimizer-bh

  • Voor de optimale pasvorm is het kiezen van de ideale bh-maat doorslaggevend. Meet de onder- en bovenwijdte en bepaal aan de hand van onze maattabel welke bh u nodig hebt

  • Stem de bh zo goed mogelijk af op de trui, top of blouse – vooral bij nauwsluitende tops is het raadzaam om een T-shirt-bh te dragen, die niet aftekent. Bij een wijde hals of dunne bandjes moet u ervoor zorgen dat de bh niet zichtbaar is

  • Bh in wasmachine? Bij voorkeur wast u natuurlijk op de hand met een fijnwasmiddel of op een fijnwasprogramma in de machine

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Nu aanmelden en geld besparen!

Ik wil in de toekomst graag aanbiedingen, trends en acties ontvangen die worden aangeboden op your-look-for-less.nl (uitgevoerd door Your look for less! Handelsgesellschaft mbH) ...

Meer tonen
NL-banner neu sanl