munten
Alle maten 1 prijs
bill
Kopen op rekening of via iDeal
retourzending
100 dagen gratis retourneren
Startpagina/Dames/Kleding/Rouwkleding voor dames

Rouwkleding voor dames

127

Mooie en elegante rouwkleding voor dames

Ook bij verdrietige gelegenheden, zoals een begrafenis, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. De juiste rouwkleding voor dames laat zien dat u respect heeft voor de gebeurtenis en is een subtiele manier om uw medeleven te betuigen. Soms weten vrouwen echter niet zo goed wat ze het beste naar een uitvaart kunnen dragen. Wij willen u met onze collectie graag helpen om een goede keuze voor uw uitvaartkleding te maken.

Of u zich nu comfortabeler voelt in een zwarte broek of liever een rok met bijbehorende blouse draagt, wij hebben vele soorten rouwkleding als kleding voor dames voor naar een begrafenis in de collectie. Bovendien hebben wij deze damesrouwkleding in veel verschillende maten.

Welke kleding is geschikt voor een begrafenis?

Een emotionele gebeurtenis, zoals een uitvaart, vraagt om de juiste kleding. Niet elke jas, overhemd of blouse is geschikt als uitvaartkleding, en daarom geven wij u graag wat tips voor welke dames rouwkleding als outfit voor naar begrafenis u als het beste als outfit voor dames kunt dragen.

  • Donkere kleding is geschikter voor naar een begrafenis dan lichtere kleuren. Donkere kleding vragen namelijk minder de aandacht, wat beter past bij een uitvaart. Daarnaast heeft donkere kleding als bijkomend voordeel dat het flatterend is voor elke lichaamsvorm.

  • Begrafeniskleding dat wat meer van het lichaam bedekt, is geschikter voor naar een uitvaart, dan kleding dat wat meer van het lichaam laat zien. Met deze wat klassiekere kleding aan komt de aandacht namelijk niet op u persoonlijk te liggen.

  • Comfortabele zwarte kleding voor dames is ook zeker geschikt voor naar een uitvaart. Comfortabele kleding zorgt ervoor dat u wat meer in het moment aanwezig kan zijn, u hoeft bijvoorbeeld niet de hele tijd aan uw te strakke broek te denken.

  • Mocht de uitvaart in wat warmere weersomstandigheden plaatsvinden, dan is het misschien fijner om een donker shirtje aan te trekken. Draag daar een zwarte blazer voor dames overheen, zodat u toch ook een geschikte outfit voor naar de begrafenis bij de hand heeft.

Welke schoenen passen bij een begrafenis?

Ook bij de keuze voor schoenen naar een begrafenis geldt dat u beter uw opvallende sneakers en vrolijke laarsjes thuis kunt laten. Voor schoenen kunt u beter de volgende soorten voor bij uw vrouwen rouwkleding kiezen:

  • Schoenen in donkere kleuren, zoals zwart of marineblauw, zijn ook hier weer de beste keuze. Deze vallen niet alleen minder op, maar staan ook netjes.

  • Nette schoenen, zoals loafers of brogues, zijn een beter keuze dan sneakers. Ook nette schoenen zijn zeker comfortabel, waardoor het draagcomfort niet achteruitgaat.

  • Hakken kunnen ook heel goed als schoenen bij dames rouwkleding. Mooie pumps in een donkere kleur, zoals klassiek zwart, passen prima op een uitvaart.

Zijn er bepaalde gebruiken en tradities voor rouwkleding voor vrouwen?

Net zoals bij ieder memorabel evenement is er ook voor begrafenissen een lange lijst aan tradities. Deze tradities en gebruiken hangen natuurlijk af van de cultuur waarin de uitvaart plaatsvindt, maar er zijn een paar algemene gebruiken die u in uw achterhoofd kunt houden bij het uitkiezen van de rouwkleding.

  • Rouwkleding mag niet te veel van het lichaam laten zien. Rokken over de knie en mouwen tot over de schouders worden daarom in veel tradities meer gewaardeerd dan bijvoorbeeld kledingstukken met korte mouwen. Een zwarte coltrui voor dames is zo een betere keuze dan een topje, maar de zwarte trui valt in het algemeen wel aan te passen aan de weersomstandigheden.

  • Vroeger droegen vrouwen als onderdeel van hun zwarte kleding voor dames een sluier. Ook dit ging samen met de traditie om het lichaam wat meer te bedekken en zo minder de aandacht op te eisen. Tegenwoordig vervult een zwarte blazer dezelfde taak als de sluier, maar met een stijlvoller randje.

Minder tonen
Onze nieuwsbrief
Nu aanmelden en geld besparen!

Ik wil in de toekomst graag aanbiedingen, trends en acties ontvangen die worden aangeboden op your-look-for-less.nl (uitgevoerd door Your look for less! Handelsgesellschaft mbH) ...

Meer tonen
NL-banner neu sanl